Powered By Blogger

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

διαβαζοντας το θεμα με τα βιβλια ιστοριας,
σας μεταφερω εδω την ανασκοπιση της πολιτικης μας ιστοριας
ετσι οπως εκατσε και την εγραψε ενας φιλος (του εφυγε ο τακος για να το γραψει)
με την υποσημειωση οτι αν ηταν ετσι γραμμενα και τα σχολικα βιβλια (ή καπως ετσι)
σιγουρα το μαθημα θα ηταν αν μη τι αλλω πολυ πιο ενδιαφερον.


Επισκόπηση της Πολιτικής μας Ιστορίας -Το Μπουρδέλο Καίγεται

Κάπου εκεί γύρω στις αρχές του 19ου αιώνα σε μία γωνία της Βαλκανικής, ήταν κάτι τύποι - ραγιάδες τους λέγανε - μέλη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτοί οι τύποι - παρόλλες τις φυλετικές προσμίξεις - θεωρούσαν εαυτούς - και έως ένα σημείο ήταν παρά τις μαλακίες ενός Φλαγενμάγερ - απόγονους μίας Ιστορικής Φυλής που ονομάζονταν Έλληνες.

Αυτοί οι Έλληνες λοιπόν στη Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν χωρισμένοι.
Οι μισοί ήταν τακιμιαζμένοι με τους τούρκους κυρίαρχους και οι άλλοι μισοί την ψάχνανε ώστε να βρούνε τρόπο και να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος.

Τέλος πάντων, κάτι Έλληνες που δεν μένανε στην Ελλάδα αλλά στην Ρωσία - άρα δεν ξέρανε τι μαλάκες ήταν αυτοί που μένανε στην Ελλάδα - έφτιαξαν μία εταιρία με φιλικό μετοχικό κεφάλαιο. Αυτή η "Φιλική Εταιρία" λοιπόν έκανε δουλειές με σκοπό την επανάσταση των Ελλήνων εναντία στους τούρκους.

Οι Έλληνες βέβαια που γουστάρανε τους τούρκους γιατί ήταν τακιμιαζμένοι (παππάδες και κοτζαμπάσηδες τους λέγανε) κυκλοφορούσαν κάτι βιβλία ονομαζόμενα "Πατρική Διδασκαλία" που έλεγαν πως η Έλληνες καλά ήταν υπό τουρκική κατοχή. Αυτοί όμως που δεν γουστάρανε τους τούρκους είχαν καλύτερους συγγραφείς κι έτσι εξέδοσαν περισσότερα βιβλία, (Χάρτα της Ελλάδος, Αδελφική Διδασκαλία, Ελληνική Νομαρχία κ.α.) άρα είχαν και επικοινωνιακό πλεονέκτημα.

Οι Παπάδες βέβαια και οι Κοτζαμπάσηδες "δώσανε στεγνά" την πρώτη επαναστατική προσπάθεια ενός Πρίγκιπα που ονομαζόταν Υψιλάντης.
Έτσι αντί να καταφέρει να επαναστατήσει τον εκάνανε οι αραπάδες κεμπάμπ. Τους πήρανε γραμμή λοιπόν οι υπόλοιποι τι κουμάσια ήταν και είπαν "έτσι είστε κουφάλες; τώρα θα δείτε"

Επειδή η αποτυχημένη προσπάθεια έγινε στον βορά, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν να πάνε στον Νότο, σ' ένα μέρος που το λέγαν Μωριά ή Πελλοπόνησο. Εκεί οι κοτζαμπάσηδες από τη μία ήταν τακιμιαζμένοι με τους Τουρκαλάδες αλλά από την άλλη γουστάρανε να γίνουν και απόλυτοι κυρίαρχοι χωρίς να έχουν τους τούρκους πάνω απ' το κεφάλι τους.
Το πρόβλημα βέβαια ήταν οι Παπάδες αλλά ένας στρατιωτικός τύπος ονόματι Θόδωρος Κολοκοτώνης, τράβηξε την πιστόλα, την κότσαρε στο κεφάλι ενός δεσπότη ονόματι Παλαιών Πατρών Γερμανός, και του είπε "Άγιε δέσποτα... ή ευλογείς την επανάσταση ή σ' ευλογούνε και σε πάνε κι όλας τέσσερις".
Ήταν γύρω στις 25 Μαρτίου του 1821....

Τέλος πάντων οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν ενάντια στους Τούρκους - και όχι μόνο... στα μουλοχτά φάγανε και αρκετούς κοτζαμπάσηδες αλλά αυτό δεν το πολυλένε τα βιβλία - και αρχίσανε τους σαματάδες. Τραβήξαν και μία Εθνοσυνέλευση στην Επίδαυρο και -σαν καλοί θεατρίνοι - είπαν "Μάγκες, είμαστε κράτος μόνοι μας τώρα". Οι τούρκοι στην Αρχή την είδαν τσαμπουκά και στείλαν έναν Δράμαλη Πασά να καθαρίσει αλλά οι Έλληνες "το' χαν" και με την καθοδήγηση του Θόδωρου τον στριμώξανε τον Δράμαλη στα Δερβενάκια και τον πήγαν πίπα-κώλο-ντραμπουί.



Αφού όμως ξεκώλιασαν τον Δράμαλη κι έτσι όπως κάθονταν σκέφτηκαν "...ωραία.. αφού κερδίσαμε τους τούρκους, και ανακυρήξαμε και κράτος Ελληνικόν τι θα κάνουμε τώρα;" Τραβάνε λοιπόν και άλλη μία Εθνοσυνέλευση στο Άστρος (πάλι αν θυμάμαι καλά) και έτσι ψήφισαν και σύνταγμα και βρήκαν και σημαία. Βέβαια, αφού ανακύρηξαν κράτος με σημαία, έπρεπε να ανακυρήξουν και κυβέρνηση.

Επειδή δεν γινόταν να έχουν 3162 υπουργούς και 12753 πρωθυπουργούς εξέλεξαν λιγότερους. Αυτοί που δεν γίναν υπουργοί ή πρωθυπουργοί τα πήρανε κράνα κι έτσι αρχίσαν να πολεμουν τους άλλους που γίναν υπουργοί. Φυσικά αυτοί που γίναν Υπουργοί συνάψαν και δάνειο για να έχουνε φράγκα να ξεχωρίζουν από αυτούς που δεν γίναν υπουργοί. Κράτος ασφαλές με αναγνωρισμένα σύνορα μπορεί να μην είχαμε... είχαμε όμως χρέη.

Αρχίσαν λοιπόν να πλακώνονται οι Υπουργοποιημένοι με τους στην απ' έξω... Τσιμπάνε και τον Θοδωρή τον Κολοκοτρώνη και του Βάζουνε μέσα, τρώνε άλλον έναν αρχιδάτο ονόματι Οδυσσέα Αντρούτσο και γενικά η κατάσταση είναι μπουρδέλο για πρώτη φορά, ακόμα δεν γίναμε κράτος. Οι τούρκοι βέβαια, ήταν τούρκοι αλλά δεν ήταν ΤΟΣΟ μαλάκες, οπότε την ξανάπεσαν στου Έλληνες από δύο πάντες... με τον Κιουταχή Πασά και τον Ιμπραήμ Πασά.

Ένας Θεός της Ελλάδος (ο οποίος έχει σίγουρα χιούμορ) σαν να έβαλε λίγο μυαλό στους Έλληνες. Οι Τουρκαλάδες είχαν φάει ήδη Μεσολόγγι και Τριπολιτσά και πολιορκούσαν την Ακρόπολη (την οποία υπεράσπιζε ο Καραϊσκάκης μαζί με τον Μακρυγιάννη οπότε πήρε τ' αρχίδια του αντί για την Ακρόπολη ο Κιουταχής... τέλος πάντων) και οι Έλληνες μαζεύτηκαν για άλλη μία Εθνοσυνέλευση στην Τριζοίνα.

Αφού δεν τους είχε πολυμείνει κράτος σκέφτηκαν και είπαν "Δεν εκλέγουμε κανέναν φουκαρά μαλάκα να επωμιστεί και την Ευθύνη του μπουρδέλου, και μετά εμείς την ξαναβλέπουμε την δουλειά;;;..." και εξέλεξαν για κυβερνήτη της Ελλάδος έναν τύπο Ονόματι Ιωάννη Καποδίστρια. Ο Τύπος ήταν μεγάλη πολιτική μούρη και ολίγον φασίστας, χώρια το ότι δεν είχε ιδέα περί του Ελληνικού χάους και νόμιζε ότι του έκαναν τιμή οι πατριώτες του.

Τέλος πάντων, πριν να έρθει από την Ελβετία όπου ιδιώτευε (τους έφτιαξε και το σύνταγμα) και αφού είχε υπηρετήσει ως ένας από τους Υπουργούς εξωτερικών του τσάρου, έπεσε μία πιστολιά στο Ναυαρίνο, ο ΑγγλοΓαλλοΡωσικός στόλος ξεκώλιασε τον ΤουρκοΑιγυπτιακό (οι Έλληνες δεν είχαν συμμετοχή αν και εικάζεται ότι η ντουφεκιά που έφαγε τον βρετανό απεσταλμένο για τις διαπραγματεύσεις ρίχθηκε από την καριοφύλα του Κολοκοτρώνη) και οι Τουρκο Αιγύπτιοι είπαν να την κάνουν σιγά σιγά αλλά όχι γρήγορα.

Το 1828 έρχεται αυτός ο Καποδίστριας στην Ελλάδα. Εκλήθει να διοικήσει ένα χρεωμένο μπουρδέλο του οποίου ο στρατός εδιοικήτο από έναν τύπο ονόματι Φαβιέρος, που δεν ήταν Έλληνας, ενώ οι Ελληνικές στρατιωτικές μονάδες ήταν κάτι τύποι με φουστανέλες που γαμούσαν κι έδερναν - στην κυριολεξία. Α... το κράτος δεν είχε ούτε αναγνωρισμένα σύνορα ή υπόσταση ακόμα.

Τέλος πάντων ο Ανθρωπάκος σήκωσε τα μανίκια και άρχισε, έκοψε νόμισμα, έφτιαξε υπουργεία, ξεκίνησε κάποιες κινήσεις για την παιδεία, έπεισε του Αγγλο-Γαλλό-Ρώσους το 1829 να υπογράψουν στο Λονδίνο το πρωτόκολο ίδρυσης του (υποτελούς μεν στην τουρκία, αυτόνομου δε) Ελληνικού κράτους και να μπουν "εγγυητές". Έτσι το μπουρδέλο εκτός από χρεωμένο έγινε και υποτελές (επί της ουσίας) και σε άλλες (πλην τουρκίας) ξένες δυνάμεις.
Το 1830 το μπουρδέλο έγινε και τελείως ανεξάρτητο από τους τούρκους, καθότι οι Άγγλοι (κυρίως) και οι Γάλλοι και οι Ρώσοι δεν θέλανε να μοιράζονται τα φράγκα του με τους τουρκαλάδες.

Αφού λοιπόν ο Καποδίστριας έκανε σίγουρο ότι το μπουρδέλο είναι ανεξάρτητο, οι τύποι που τον καλέσανε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά θεώρησαν ότι αρκετά κάθησε και ότι παραπήρε αέρα. Τον φάγανε λοιπόν λάχανο κάτι Μαυρομιχαλαίοι και άρχισε πάλι ο χαμός με το ποιός θα διοικήσει. Οι Τρεις προστάτες (Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι) όμως τους το ξέκοψαν και τους είπαν "Μάγκες, σας αγαπάμε σας εκτιμάμε αλλά επειδή είστε ΤΕΛΕΙΩΣ μα ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ δεν σας εμπιστευόμαστε να αυτοδιοικήστε" και τους κουβάλησαν έναν ΒαυαρόΔανό Σιφιλιάρη ονόματι Όθωνα για βασιλιά.

Αυτός ο σιφιλιάρης δεν ήταν και τόσο μαλάκας. Αν και στην αρχή καταδίκασε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σε θάνατο, μετά μετάνοιωσε και τον έκανε σύμβουλο για την Επικράτεια. Επίσης ίδρυσε και Πανεπιστήμιο ενώ ο Βαυαρός υπεύθυνος για την παιδεία που κουβάλησε μαζί του, κάποιος Μάγερ, έβαλε τις βάσεις της παιδείας της Ελλάδος και από τότε δεν έχουν πολυαλάξει. Σταδιακά, αγάπησε τόσο πολύ το βασίλειο του που άμα λάχει φόρεσε και φουστανέλα.

Βέβαια, ένας σύμβουλος του για τα εσωτερκά, ο Αρμεσμπέργκ, ήταν λίγο μουνόπανο και γενικά ο Όθωνας ήταν λίγο φασισταριό. Οι Έλληνες δεν πολυγουστάρανε εξουσίες "Ελέω Θεού" -τα ίδια σκατά είχαν και με τον σουλτάνο - και έτσι στις 3εις Σεπτεμβρίου 1843 έγινε μία επανάσταση προτοστατούντος ενός Αρχιδάτου ονόματι Μακρυγιάννης (ο ίδιος αρχιδάτος που ξεκώλιασε τους τούρκους σε διάφορες μάχες) και ενός άλλου ονόματι Καλέργη. Ο Βαυαρός ψιλοχέστηκε και έτσι παραχώρησε σύνταγμα. Έτσι το μπουρδέλο εκτός από υποτελές και καταχρεωμένο έγινε και συνταγματικό.


Που είχαμε μείνει;;; Α ναι.. το μπουρδέλο λοιπόν από "ελέω Θεού" μοναρχία, έγινε συνταγματική μοναρχία το 1843. Αφού είχανε σύνταγμα, οι πελάτες του μπουρδέλου έπρεπε να εκλέξουν τσατσά. Το 1844 λοιπόν γίναν και οι πρώτες εκλογές. Τα 3 κόμματα έφεραν τους εξής Εθνικούς και ευπάτριδες τίτλους

Ρωσικό Κόμμα (Ηγέτης ο Ανδρέας Μεταξάς) που πήρε 55 έδρες.
Αγγλικό Κόμμα (Ηγέτης ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος) που πήρε 28 έδρες
Γαλλικό Κόμμα (Ηγέτης ο Ιωάννης Κωλέττης) που πήρε 20 έδρες.

Τιμώντας τις δημοκρατικές αρχές, κοιτίδα των οποίων ήταν η χώρα που εκλήθησαν να διοικήσουν, και οι 3εις Ηγέτες, προτοστατούντος του Κωλέττη, φρόντισαν να νοθεύσουν το αποτέλεσμα.

Τελικά, σε απόδειξη του πόσο σημαντική ήτο από συστάσεως του κράτους η Λαϊκή βούληση, ο Κωλέττης του τρίτου κόμματος ορίσθηκε 1ος συνταγματικός πρωθυπουργός του Μπουρδέλου, με την υποστήριξη του Ηγέτη του Ρωσικού κόμματος (κρατήστε το αυτό... μερικά χρόνια αργότερα και πάλι ο ηγέτης του "Ρωσικού Κόμματος" (ονόματι ΚΚΕ) θα κάνει πάλι την ίδια μαλακία και μολονότι θα έχει την πλειοψηφία θα στηρίξει άλλη κυβέρνηση και θα τον φάνε λάχανο).

Το μπουρδέλο λοιπόν αποκτά από την αρχή του τον ηγέτη που ΔΕΝ ψηφίζει ως πλειοψηφία. Επίσης, όταν ο Κωλέττης αρρώστησε και βρέθηκε με το ένα ποδάρι στον τάφο οι βουλευτές του άρχισαν να λακίζουν προς άλλα κόμματα. Η Προσωπολατρεία λοιπόν αλλά και η πλήρης απαξίωση της πλειοψηφίας ξεκινάει μαζί με την συνταγματική ιστορία του μπουρδέλου.

Τέλος πάντων, όπως είπαμε ο Όθωνας μπορεί να ήταν λίγο μαλάκας στην αρχή αλλά τελικά την αγάπησε την Ελλάδα. Γι' αυτό και άρχισε να μην υπακούει τελείως τους "προστάτες" (στα μπουρδέλα τους λένε "Νταβατζήδες") εξ' Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας. Και όπως όλοι οι σωστοί νταβατζήδες, για να τον συνετίσουν του ζήτησαν τα φράγγα που είχαν δανείσει στο μπουρδέλο πριν αναλάβει αυτός. Για να τα βρει έβαλε φόρους, οι πολίτες δεν είχαν, έγινε της πουτάνας και έφαγε σουτ.

Τελικά λίγο μετά το σουτ στον Όθωνα, μας ήρθε ένας Δανός, ονόματι Γλύξμπουργκ (κρατήστε το όνομα) Γεώργιος. Τον γούσταραν οι Εγγλέζοι και τόσο χάρηκαν που μας τον φορμάρισαν ώστε του δώσαν δώρο και τα Νησιά του Ιονίου... τώρα πως διάολο ήταν δικά τους τα Νησιά είναι ένα ερώτημα που δεν έχω καταφέρει να απαντήσω ακόμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως το μπουρδέλο το κάνουν ό,τι θέλουν, επιβάλοντας του τους ηγέτες που γουστάρουν εκείνοι και εκβιάζοντας το με τα φράγγα που "χρωστάει" σαν γνήσιοι νταβατζήδες.

Ο Γεώργιος δεν ήταν τόσο μαλάκας... είχε και έναν Ικανότατο Προθυπουργό, τον Χαρίλαο Τρικούπη, ο οποίος όπως όλοι οι μεγάλοι μας κυβερνήτες πήρε τον πούλο στις εκλογές και το 1895 (επειδή μας πηγαίναν ακόμα πίπα κώλο με τους τόκους οι νταβάδες) είπε ένα "Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν" και την έκανε. Ο Γεώργιος πάντως παρά την πτώχευση, έκανε Ολυμπιακούς αγώνες, έμπλεξε και σ' έναν πόλεμο το 1897 με τους οθωμανούς και παραλίγο να μας πάνε τοίχο πούτσα οι τουρκαλάδες αλλά τελικά την γλιτώσαμε.

Το 1908, πέρα από την ίδρυση του ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, έχουμε και την απαρχή του κινήματος των Νεοτούρκων, με ηγέτη κάποιον Τούρκο που είχε γεννηθεί στη Θεσαλονίκη και είχε και μπλέ μάτια. Κεμάλ τον λέγανε. Μεγάλο Μουνόπανο αυτός....

Το 1909, επειδή στην Ελλάδα γινόταν της καριόλας μετά από τον αποτυχημένο πόλεμο, έγινε ένα κίνημα στο Γουδί και κλήθηκε ένας κρήτης αντάρτης και προτεργάτης της Κρητικής επανάστασης να κυβερνήσει. Το όνομα αυτού ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Βέβαια, τον έφερε Αγγλικό καράβι αλλά ήταν ο 1ος και μοναδικός Αντάρτης και πραγματικός επαναστάτης που κυβέρνησε ποτέ το Μπουρδέλο. Το Αγγλικό πλοίο απλά και σημειολογικά μας υπενθιμίζει ότι ο Νταβάς είναι πάντα εδώ ώστε να μην παίρνουμε πολύ αέρα.



Για να μη τα πολυλογούμε ο Βενιζέλος πήρε την Ελλάδα το 1890 μέχρι την Λαμία και την Παρέδωσε το 1920 μέχρι τη Σμύρνη. Στο μεσοδιάστημα βέβαια στο μπουρδέλο έγινε της κακομοίρας. Πέθανε ο Γεώργιος και ο Γιός του ο Κωσταντίνος ήθελε να αλλάξουμε νταβατζή και να πάμε με τους Γερμανούς στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Βενιζέλος ήθελε να μείνουμε πιστοί στον Νταβατζή μας.

Η μισή Ελλάδα πήγε με τον Γερμανό νταβατζή και η άλλη μισή με τον Εγγλέζο. Η περίοδος αυτή (1915 - 1917) ονομάστηκε Εθνικός Διχασμός. Τελικά οι Εγγλέζοι νταβατζήδες υποστήριξαν καλύτερα κι έτσι ο Βενιζέλος κέρδισε, έστειλε για τσάι τον Κωσταντίνο και Υπέγραψε τις Συνθήκες του Νείγύ και των Σεβρών μιας και είχε προβλέψει ότι οι Εγγλέζοι νταβατζήδες θα κέρδιζαν τον διεθνή πόλεμο.

Η Ελλάδα από ισόγειο μπουρδέλο είχε γίνει 5θάλασσο και 2ηπειρωτικό μασατζίδικο με τις ευλογίες των νταβατζήδων που μας είδαν και σαν πιστές τους τσατσάδες στην Μικρά Ασία. Επισήμως βέβαια, υποτίθεται ότι νοιάζονταν για τους Ελληνικούς πληθυσμούς. Όπως όλοι οι νταβατζήδες άλλωστε, τις πουτάνες τους τις χαιδεύουν όσο εκείνες τους κάνουν καλά την δουλειά τους.

Στην προσπάθεια του να μην έχει τους Δημόσιους Υπαλλήλους όμηρους κάθε κυβέρνησης ο Βενιζέλος πέρασε έναν νόμο για την μονιμότητα τους. Φυσικά, με το που ψηφίστικε ο νόμος, ως γνήσιοι απόγονοι σουλτάνων, οι δημόσιοι υπάλληλοι άρχισαν να ξύνουν τ' αρχίδια τους αφού κανένας δεν θα τους πείραζε. Επίσης, λόγο της έναρξης της διεθνούς αντικομμουνιστικής εκστρατείας, πέρασε κι έναν νόμο ονόματι "Ιδιώνυμο" ώστε να πείσει τους νταβατζήδες ότι η Ελλάς δεν κινδυνεύει από την Μαρξιστική Ιδεολογία. Σε μερικά χρόνια με βάση το "Ιδιώνυμο" η μισή Ελλάδα θα έτρωγε ξύλο σε φυλακές και εξορίες.

Το 1920 λοιπόν, αφού είχε ρίξει άλλα 2 πατώματα στο μπουρδέλο, ο Βενιζέλος σκέφτηκε να κάνει εκλογές. Θα περίμενε κανείς να τις πάρει περίπτατο, αλλά οι πελάτες του μπουρδέλου είχαν κουραστεί από τα αλλεπάληλα πολεμικά γαμήσια και - μολονότι οι περισσότεροι ψήφισαν το κόμμα του - τελικά δεν τον βγάλαν ούτε βουλευτή. Τα πήρε κράνα ο Βενιζέλος κι έφυγε για Γαλλία, ενώ οι άλλοι φωνάξαν πίσω την προηγούμενη τσατσά, τον Κωσταντίνο.

Φυσικά οι νταβάδες δεν γουστάρανε με τίποτα τον Κωσταντίνο (ο οποίος συνέχισε να κάνει μαλακίες) ενώ τα είχαν ψιλοτσουγκρίσει και μεταξύ τους. Ο Κεμάλ τους έπαιξε ωραία και τους έταξε πολλά και έτσι τον βοήθησαν ώστε να μπεί στη Σμύρνη και να την επαναφέρει στην κατοχή της τουρκίας. Οι Έλληνες που έμεναν εκεί, σύμφωνα με τους νεότερους ιστορικούς, συνοστίστηκαν στην προκυμαία για να κουνήσουν το Μαντήλι σε κάτι πολεμικά των νταβατζήδων που έπλεαν στα ανοιχτά. Οι Τούρκοι όμως, που θέλανε να έχουν απρόσκοπτη θέα στην προκυμαία, τραβήξαν τα χατζάρια και φάγανε γύρω στο ενάμιση εκατομμύριο που τους έκοβε την θέα ενώ έκαψαν και την πόλη γιατί ήταν κρύο το καλοκαίρι εκείνο και έπρεπε να ζεσταθούνε.

Οι Έλληνες λοιπόν, πάντα υπερβολικοί και συναισθηματικά φορτισμένοι, ονόμασαν την εξολόθρευση ή εκτόπιση προς άγνωστη κατεύθυνση ενάμιση εκατομμυρίου ανθρώπων "Μικρασιατική Καταστροφή" αντί για "Μικρασιατικό Συνοστισμό". Αφού λοιπόν συνοστίστηκαν, κάτι κουτσάβια του στρατού που Πολεμούσαν ανελειπώς από το 1911 έως το 1922 και είχαν συνηθίσει να κερδίζουν το πήραν στραβά.

Ήταν ένας τύπος λοιπόν ονόματι Πλαστήρας και αφού έφαγε 3εις ημέρες με έναν λόχο υπερασπιζόμενος την Σμύρνη, μπούκαρε σε ένα πλοίο και φτάνοντας στην Μυτηλίνη αν θυμάμαι καλά έστειλε ένα μυνηματάκι προς Αθήνα μεριά και τον Κωσταντίνο Γλύξμπουργκ, τον Βασιλέα τον Ελλήνων. Το μηνυματάκι πάνω κάτι είχε ως εξής:

"Μεγάλε, έρχομαι και τα' χω πάρει λίγο από τον συνοστισμό... κανόνισε να μη σε βρω εκεί γιατί θα σου κόψω ό,τι εξέχει."

Ο Κωσταντίνος Γλύξμπουργκ μπορεί να ήταν Βασιλέας αλλά μαλάκας δεν ήταν. Το έπιασε το υπονοούμενο και είπε να την κάνει για Ελβετία σιγά-σιγά πριν σκάσει μύτη στον Πειραιά το Παπόρι με τον Πλαστήρα και τους άλλους. Φυσικά, ως γεναίος στρατηγός που ήταν, άφησε πίσω του την Κυβέρνηση που εκείνος είχε διορίσει να φάει την χλέμπα. Θεοτόκης, Προτοπαπαδάκης, Γούναρης, Στράτος, Μπαλτατζής και Χατζηανέστης καταδικάστηκαν σε θάνατο στην "Δίκη των Έξι" (8 ήταν οι κατηγορούμενοι αλλά οι άλλοι δύο εξωραΐστικαν αφού την γλίτωσαν) από την επαναστατική επιτροπή.

6 αντί για (πεζό) 206 την πλήρωσαν, και το μπουρδέλο έδειξε για άλλη μία φορά πως όχι μόνο ξεχνάει αλλά και πως τιμωρεί με εκπτώσεις και ενίοτε όχι τους ηθικούς αυτουργούς αλλά τα πιόνια τους. Τέλος πάντων....

Τα πράγματα βέβαια ήταν αβαβά. Ο Στρατός ήταν εξουθενομένος, οι συνοστισμένοι έφταναν με καραβιές από τα παράλια ρακένδυτοι και κατεστραμένοι. Ο Πλαστήρας (που - σε αντίθεση με άλλους - γνώριζε ότι ήταν στρατιωτικός και όχι πολιτικός) είπε στον Βενιζέλο να αναλάβει.

Ο Βενιζέλος με τη σειρά του αρνήθηκε στο στυλ "Καλά ρε μαλάκες πλάκα μου κάνετε;;; Σας έδωσα το μπουρδέλο μασατζίδικο για την υψηλή κοινωνία, με πετάξατε για την άλλη την Γερμανοτσατσά και τώρα μου ζητάτε και τα ρέστα;" Τέλος πάντων ανέλαβε την εκπροσώπηση της χώρας στις διαπραγματεύσεις με τους Νταβατζήδες. Ο Βενιζέλος ήταν καλή τσατσά αλλά από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να τα βάλει με τους νταβάδες οι οποίοι μας είχανε στην μπούκα που είχαμε στείλει τον εκλεκτό τους.

Με τα πολλά υπογράψαμε την Σνθήκη της Λωζάνης το 1923 όπου μας έβγαζε κερατάδες και δαρμένους από τους τούρκους αλλά τουλάχιστον αναγνώριζε τα σύνορα μας πλεονεκτικότερα συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους βαλκάνιους. Εκείνη η περίοδος (Από το 1922 μέχρι και το 1940) για όλον τον κόσμο ονομάστηκε "Περίοδος τους Μεσοπολέμου". Για την Ελλάδα όμως ο τίτλος "απόλυτης μπουρδελοποίησης" ταιριάζει καλύτερα. Ένας από τους δικτάτορες της εποχής, ο Γεώργιος Κονδύλης, είπε το περίφημο "Αν ήξερα πόσο ηλίθιος είναι ο Ελληνικός Λαός, θα τον κυβερνούσα από τότε που ήμουνα λοχίας".

Πρόσφυγες από τη μία, διεθνής οικονομική κρίση από την άλλη, αλυτρωτισμοί και διάφορα "κινήματα" τελικά το 1936 ο Βασιλεύς Γεώργιος Β διόρισε τον Ιωάννη Μεταξά υπουργό στρατιωτικών και στη Συνέχεια πρωθυπουργό μολονότι ουδείς τον είχε ψηφίσει. Μαζί με τον διορισμό του, του έκανε δώρο και την κατάργηση μερικών άρθρων του συντάγματος και έτσι φτάσαμε στην Δικτατορία της 4ης Αυγούστου. Το μπουρδέλο από Συνταγματική Μοναρχία έγινε Απολυταρχική Μοναρχία.

Έως τότε, οι μισοί πελάτες του μπουρδέλου (Βενιζελικοί) τσακώνονταν με τους υπόλοιπους πελάτες του μπουρδέλου (άντιβενιζελικοί). Τον Μάρτιο του 36 όμως ο Βενιζέλος πέθανε και οι πελάτες του κάπου το έχασαν. Τέλος πάντων, κάποιοι πελάτες που πριν δεν πολυμπλέκονταν είχαν αρχίσει να πληθαίνουν. Τους έλεγαν Κομμουνιστές και εμφανίζονταν ως εχθροί της Δικτατορίας του Μεταξά. Φυσικά ο Μεταξάς δεν το εκτιμούσε ιδιαίτερα αυτό, οπότε τους πήρε στο κυνήγι.

Ο Μεταξάς που λέτε, μπορεί να ήταν δικτάτορας και φασίστας αλλά μαλάκας τελείως δεν ήταν. Έτσι, μολονότι κυνήγαγε κομμουνιστές και έστελνε τους επιτελείς του στην γερμανία του Αδόλφου για σπουδές, εσωτερικά έφτιαχνε Ι.Κ.Α., ενώ στην εξωτερική του πολιτική ακολουθούσε τις συμβουλές του Άγγλου νταβατζή. Όταν λοιπόν οι γείτονες Ιταλοί ήρθαν να μας πουλήσουν τσαμπουκά, ο Μεταξάς σκέφτηκε ότι οι Νταβάδες μας δεν του γούσταραν και έπρεπε να υπερασπιστούμε το μπουρδέλο μας από την επιβουλή τους.

Οι Πελάτες του μπουρδέλου χαρακτηρίζονταν από την αποτελεσματικότητα τους στους τσαμπουκάδες. Έτσι, παρόλο που το στοίχημα στο Ιταλία - Ελλάδα δεν έδινε τον στον άσσο, έδινε 1 στο Χ και 38 στο 2πλο, πήραμε τα όπλα και κάτσαμε μία κέντα τον Ιταλιάνων που ψάχνανε να βρούνε από που το φάγανε το γκόλ και δεν πήραν χαμπάρι. Ακόμα και ο Αρχηγός των νταβάδων εντυπωσιάστηκε και είπε το περίφημο "Δεν είναι οι Έλληνες που πολεμούν σαν ήρωες αλλά οι ήρωες που πολεμούν σαν Έλληνες".

Οι Ιταλιάνοι είχανε πλάτες όμως και έτσι όταν αρχίσαμε να τους τον μπήγουμε βαθειά, ζήτησαν βοήθεια από κάτι τύπους που είχανε γαμήσει όλη την Ευρώπη και τους λέγανε Γερμανούς. Εκτός από πολύ καλοί τσαμπουκάδες οι γερμανοί είχαν και αρκετούς φίλους στο Μπουρδέλο αφού πολοί από τους στρατιωτικούς του διοικητές είχαν σπουδάσει στις σχολές τους. Μολαταύτα, και επειδή οι νταβάδες μας εξακολουθούσαν να μιλάνε αγγλικά, δεν μασήσαμε και τα βάλαμε και μ' αυτούς.

Μόνο που με τους γερμανούς τα πράγματα ήταν αβαβά και στο τέλος τον ήπιαμε. Ένας στρατηγός ονοματι Τσολάκογλου - ο οποίος δεν είχε ρίξει ούτε ντουφεκιά - υπέγραψε την ανακωχή και - όλως περιέργως - διορίστικε και πρώτος Πρωθυπουργός υπό γερμανικό νταβατζιλίκι. Οι τσατσάδες των Εγγλέζων την έκαναν για Αίγυπτο μαζί με τις εισπράξεις του μπουρδέλου (που είχαν μετατρέψει σε ράβδους χρυσού), ενώ δεν παρέλειψαν να δώσουν τα κλειδιά των φυλακών όπου ήταν κλεισμένοι οι κομμουνιστές στους Γερμανούς εχθρούς τους γενικώς, φίλους τους όμως στον Αντικομμουνισμό.

Το μπουρδέλο λοιπόν άλλαξε τσατσά και έτσι βρέθηκε υπό γερμανική κατοχή... λες και πριν ήταν ελεύθερο. Τέλος πάντων, επειδή οι μεν αγγλόνταβάδες και οι τσατσάδες τους είχαν φύγει, ενώ οι δε γερμανονταβάδες και οι τσατσάδες τους δεν είχαν ακόμα καλή εμπειρία διοίκησης του μπουρδέλου, οι πελάτες είπαν για πρώτη φορά μετά από Πολλά χρόνια να ψιλοπάρουν την κατάσταση στα χέρια τους...

Αυτή η προσπάθεια ονομάστηκε "Εθνική Αντίσταση".... και κατάφερε να αντισταθεί σχεδόν σε όλους εκτός από τον εαυτό της.

Όταν πρωτομπουκάραν οι γερμανοί και υπέγραψε ο Τσολάκογλου την παράδοση της χώρας, όπως είπαμε, έγινε και πρωθυπουργός. Οι γερμανοί ήταν σκληροί πολεμιστές και φασίστες του κερατά αλλά επειδή τα είδαν λίγο κωλυόμενα μέχρι να μας τον φορμάρουνε, αποφάσισαν να μην πολυτσαμπουκαλευτούν. Έτσι ο ίδιος ο ηγέτης τους, ένας κοντός νευρόσπαστος με αστείο μουστάκι ονόματι Αδόλφος, έδωσε εντολή να μην συληφθούν Έλληνες αιχμάλωτοι.

Όπως είχαμε πει, η προηγούμενη τσατσά της Ελλάδος, ο Μεταξάς, τα είχε βάλει με κάτι τύπους ονόματι κομμουνιστές. Επειδή λοιπόν τους πήγαινε τοίχο-τοίχο, οι κομμουνιστές ήταν οι μόνοι που είχαν παράνομα αντιστσιακά δίκτυα. Γι' αυτούς είτε ο Μεταξάς είτε ο Τσολάκογλου τους κυνήγαγε ήταν το ίδιο. Όταν βέβαια πρωτομπήκαν οι Γερμανοί οι κομμουνιστές κάνανε την πάπια. Βλέπεις, όπως όλα τα Ελληνικά κέντρα εξουσίας από καταβολής του Ελληνικού κράτους, έτσι κι εκείνοι είχαν τον νταβατζή τους.

Ο Νταβατζής αυτονών ήταν η (πάλαι ποτέ) Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ ή για συντομία Ρωσία). Ο Νταβατζής τους λοιπόν τα είχε καλά με τον κοντό σπαστικό με το μουστάκι στην αρχή και μάλιστα είχαν μπουκάρει μαζί και είχαν ξεκωλιάσει την Πολωνία τον Σεπτέμβριο του 1939. Στις 22 Ιουνίου του 1941 όμως, ο Σπαστικός κοντός την είδε κάπως περίεργα και την έπεσε με τα μπούνια στους πρώην φίλους του. Οι εν Ελλάδι τσατσάδες τους κρανιώθηκαν. "Έτσι είσαι ρε πούστη; Τώρα θα δεις". Στις 28 Σεπτεμβρίου του 1941 λοιπόν ιδρύσανε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ή (ΕΑΜ)

Βέβαια, και οι τσατσάδες των Εγγλέζων, όντας παλαιότερες πουτάνες, δεν καθόντουσταν να το ξύνουν. Είχαν ιδρύσει από τις 11 Σεπτεμβρίου του 1941 τον Εθνικό Δημοκρατικό Ελληνικό Σύνδεσμο (ΕΔΕΣ). Τόσο όμως ο ΕΑΜ όσο και ο ΕΔΕΣ στην αρχή είχαν περιοριστεί στο να την ψάχνουν πολιτικά την δουλειά. Δεν κάνανε τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή, απλά δεν συνεργάζονταν με τις τσατσάδες των γερμανών.

Ο ΕΑΜ όμως λόγο ΚΚΕ είχε - όπως είπαμε - καλύτερο παράνομο δίκτυο, κληρονομιά από την προ-γερμανικών τσατσάδων εποχή. Έτσι, τον Φεβρουάριο του 1942 ανηγειλαν την ίδρυση του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού ή (ΕΛΑΣ). Επειδή ήταν όμως λίγο μπουχέσες, τους πήρε ένα επτάμηνο μέχρι τον πρώτο τσαμπουκά. Τέλος πάντων στις 9 Σεπτεμβρίου του 1942 ένας παλαβός "καπετάνιος" του ΕΛΑΣ με το όνομα Άρης Βελουχιώτης, την πέφτει σε κάτι Ιταλούς στην Παρνασίδα και τους γαμεί πατόκορφα.

Ο ΕΔΕΣ με τη σειρά του, ίδρυσε τον δικό του Στρατιωτικό Βραχίωνα στις 28 Ιουλίου του 1942. Τον ονόμασε Εθνικές Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών (ΕΟΕΑ) και αρχηγός τους ήταν ένας ταγματάρχης του παλιού Ελληνικού Στρατού ονόματι Ναπολέων Ζέρβας.

Τα καταστατικά - ήτοι ιδεολογικά μανιφέστα - των δύο οργανώσεων διέφεραν ελάχιστα. Βλέπεις το ΚΚΕ δεν ήταν μόνο του στον ΕΑΜ και οι Ρώσοι νταβάδες δεν είχαν και ιδιαίτερη σχέση μαζί του γιατί είχαν τα δικά τους προβλήματα αφού αντιμετώπιζαν τον υστερικό κοντό στη χώρα τους. Τα προβλήματα όμως εμφανίστηκαν όταν οι Εγγλέζοι σύμμαχοι αρχίσαν να μοιράζουν μπικικίνια χρυσά για να ενισχύσουν τον αντιστασιακό αγώνα.

Τόσο ο ΕΛΑΣ όσο και ο ΕΟΕΑ γουστάραν μπικικίνια. Στην αρχή οι Εγγλέζοι Νταβάδες τους ήθελαν μαζί και τους τα μοίραζαν κανονικά. Ήθελαν βλέπεις να κόψουν τον κώλο του Ρόμελ στην Αφρική οπότε χρειάζονταν να σαμποτάρουν την γραμμή ανεφοδιασμού του. Έτσι, στις 25 Νοεμβρίου του 1942 120 Αντάρτες του ΕΛΑΣ, 65 της ΕΟΕΑ και 12 βρετανόπουστες ανατινάζουν την Γέφυρα του Γοργοποτάμου. Ήταν η μεγαλύτερη πράξη δολιοφθοράς έως τότε στην κατεχόμενη Ευρώπη, ενώ οι ενωμένες Ελληνικές δυνάμεις παρουσιάζουν δυναμική στρατεύματος και πάνε πίπα-κώλο τον στρατό που φρουρούσε την γέφυρα.

Επειδή ο ΕΛΑΣ είχε βγεί πρώτος στο βουνό αλλά και επειδή είχε δίκτυο για να υποστηρίξει τις ανταρτοομάδες του, οι Πολιτικοί αρχηγοί του ΕΑΜ, κάτι κουρούμπελοι ονόματι Σιάντος και Ιωαννίδης, θέλησαν να έχουν στο Χέρι όλη την Ελλάδα. Φυσικά, ούτε οι Βρεταννοί νταβάδες αλλά ούτε και οι ΕΟΕΑ τσατσάδες τους είχαν καμία διάθεση να τους αφήσουν. Έτσι, ήδη από το 1942 και αμέσως μετά την ανατίναξη της γέφυρας οι 2 κύριες αντιστασιακές οργανώσεις ναι μεν τσαμπουκαλεύονται με τους ΓερμανοΙταλοΒούλγαρους κατακτητές αλλά ψιλοχώνονται και μεταξύ τους.

Να μην τα πολυλογούμε, μάθανε πως γαμόμασταν πλακώσανε κι οι γύφτοι, και έτσι το Φθινόπορο του 1943 οι γερμανοί νταβάδες άρχισαν να συγκροτούν σε εξοπλισμένα τάγματα τις δικές του τσατσάδες και τις ονόμασαν Τάγματα Ασφαλείας. Τα τάγματα ασφαλείας ονομάστηκαν και "Γερμανοτσολιάδες" μιας και ενώ ήταν ενδεδυμένα με την στολή των τσολιάδων, έδιναν όρκο πίστης και υποταγής στον κοντό και νευρόσπαστο ηγέτη της Γερμανίας.

Όσο πλησίαζε η λήξη του πολέμου, οι δυνάμεις της χώρας ήταν διαιρεμένες σε 3 στρατόπεδα. Το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ διατηρούσε την πλειοψηφία σε πουτάνες αλλά ο Ρώσος Νταβατζής το είχε γραμμένο στ' αρχίδια του γιατί δεν τον ενδιέφερε η Ελλάδα και είχε ήδη αποφασίσει να πάρει όλα τα υπόλοιπα βαλκάνια. Ο ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ ήταν η αγαπημένη πουτάνα του Αγγλο-Αμερικάνου Νταβατζή αλλά ο νταβατζής του δεν τράβαγε κανένα ζόρι στο να συνεργαστεί και με άλλους για να κάνει την δουλειά του. Τέλος, τα Τάγματα Ασφαλείας είχαν μεν Γερμανό Νταβά, αλλά οι πουτάνες τους ήταν έτοιμες να συνεργαστούν με οποιονδήποτε τους το ζητούσε.

Όταν απελευθερονόταν η χώρα, οι τσατσάδες του κάθε στρατοπέδου έτρεξαν στους νταβάδες τους να δουν τι θα κάνουν. Οι Ρώσοι πετάξαν ένα τρελό πουλί στις τσατσάδες του ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ λέγοντας τους "ό,τι σας πουν οι Εγγλέζοι, αυτοί είναι οι νταβάδες σας". Οι τσατσάδες που την είχαν κάνει για μέση ανατολή και τρώγαν τις εισπράξεις του μπουρδέλου επέστρεψαν και θέλαν να αναλάβουν τα ηνία της χώρας όπως θέλαν και οι Εγγλέζοι νταβάδες. Οι τσατσάδες των γερμανών τα τακίμιασαν με τις τσατσάδες των Εγγλεζων εναντίων των ρώσικων τσατσάδων.

Τελικά τον Φεβρουάριο του 1945 υπεγράφη μία συνθήκη στην Βάρκιζα και ολες οι τσατσάδες ακολούθησαν την συμβουλή των νταβάδων τους και κατέθεσαν τα όπλα δεχόμενες τους Νταβατζήδες Εγγλέζους οι οποίοι σκέφτονταν ήδη να μεταφέρουν τα δικαιόματα στο νταβατζιλίκι στους Αμερικάνους. Μόνο ένας Άρης Βελουχιώτης (αυτός ο Καπετάνιος που ξεκώλιασε τους Ιταλούς σ' εκείνη την πρώτη μάχη το 1942) είπε "Ρε μαλάκες είστε που θα δεχτούμε πάλι Νταβατζιλίκι;;;;" και δεν παρέδωσε. Τελικά, επειδή τους χάλαγε την μανέστρα, τον αποκύρηξαν οι δικοί του και τον στριμώξαν οι εχθροί του στην Μεσούντα. Του κόψαν το κεφάλι και το κρεμάσαν σε στήλους της Λαμίας τον Ιούνιο του 1945.

Οι Αγγλο-Αμερικανοί νταβάδες όμως ήθελαν να είναι σίγουροι πως δεν θα γίνει καμία στραβή στην Ελλάδα και πως θα μείνει πάντα πιστό τους μπουρδέλο. Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι, ήθελαν να είναι σίγουροι πως δεν θα επέμβει καμία Βρετανή ή Αμερικανίδα τσατσά στα δικά τους Μπουρδέλα στην Γιουγκοσλαβία και την Τσεχοσλοβακία. Επίσης, οι πρώην τσατσάδες των γερμανών, δεν θέλανε να την πληρώσουν στις τσατσάδες των Ρώσων - γιατί με τις τσατσάδες των Αγγλο-Αμερικάνων τα είχανε βρει.

Να μην τα πολυλογούμε, οι Αγγλο-Αμερικανό-Γερμανικές τσατσάδες, πήραν στο κυνήγι τις Ρωσικές τσατσάδες. Οι Ρωσικές τσατσάδες φυσικά δεν καθήσαν να τις γαμήσουνε και πήραν τα όπλα και τα βουνά και για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους αλλά και για να κρατήσουν τους εχθρούς του νταβά τους απασχολημένους ώστε ο νταβάς να καθαρίσει με τις εκρεμότητες σε Βαλκάνια, Τσεχοσλοβακία και Πολωνία. Έως το 1949, ενώ τα υπόλοιπα μπουρδέλα χτίζανε σπίτια, σχολεία, πανεπιστήμια και υποδομές με τα Λεφτά του Σχεδίου Μάρσαλ, στο δικό μας μπουρδέλο οι τσατσάδες αλληλοσκοτώνονταν.

Από το 1949 μέχρι το 1952, όταν τα λεφτά του σχεδίου Μάρσαλ σταμάτησαν να καταφτάνουν στο μπουρδέλο μας, και μολονότι ο εμφύλιος πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει, το μπουρδέλο άλλαξε 12 κυβερνήσεις. Όλες αποτελούντο από τσατσάδες των Αμερικάνων (πλέον) αλλά μόνο 4εις αρχιτσατσάδες είχαν για κεφαλές. Θεμισοτκλής Σοφούλης, Σοφοκλής Βενιζέλος, Αλέξανδρος Διομήδης και Ιωάννης Θεοτόκης. Όταν έσφιγγαν οι κωλοι και οι νταβάδες θέλανε άλλοθι για τις πουτάνες του μπουρδέλου, την πρωθυπουργία αναλάμβανε ο Νικόλαος Πλαστήρας. Να θυμόμαστε πάντα, ότι τα κόμματα που αποτελούνταν από τσατσάδες πιστές στους ρώσους νταβατζήδες ήταν παράνομα.


Τελικά, και αφού τα μπικικίνια του σχεδίου Μάρσαλ είχανε ξοδευτεί σε όπλα και στρατόπεδα (μερικά πήγαν φυσικά και σε επενδύσεις ημετέρων επχειρηματικών πουτάνων), το 1952 ορκιστηκε μία κυβέρνηση τσατσάδων που κράτησε για 3 χρόνια.

Ήταν η κυβέρνηση Στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου.


Αυτός ο Παπάγος ήταν λίγο περίεργη φάση,

Ήταν πιστή πουτάνα της Βασιλικής τσατσάς αλλά την ίδια ώρα ο Βασιλιάς δεν τον πολυπήγαινε για κάποιο λόγο. Ήταν ο Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων όταν μας την έπεσαν οι Ιταλογερμανοί. Κατά τους φίλους του, ήταν ο Στρατηγικός Νους της νίκης. Για τους εχθρούς του, καθόταν σ' ένα γραφείο και έπαιζε στρατέγκο με τον Σταυλάρχη των ανακτόρων.

Τέλος πάντων, όταν απελευθερωθήκαμε από τους γερμανούς ανέλαβε τον έναν Ελληνικό Στρατό και τον οδήγησε σε νίκη κατά του άλλου Ελληνικού Στρατού. Μετά ο Βασιλιάς που τον ήθελε στην απ' έξω τον διόρισε Αυλάρχη του για να παίζει τάβλι. Ο Παπάγος όμως επειδή ήταν παλιά και πιστή πουτάνα των αμερικανών Νταβάδων δεν κάθησε στο τάβλι. Ήθελε να γίνει τσατσά.

Έτσι οργάνωσε μία στρατιωτική αδελφότητα, την Ιερή Δέσμη Ελλήνων Αξιωματικών (ΙΔΕΑ) και τους έβαλε να τον κάνουν νταηλίκι πρωθυπουργό το 1951. Όταν όμως έγινε το τσαμπουκαλίκι, το έπαιξε καλός στον Βασιλιά (ο οποίος ήταν και λίγο γκασμάς και τα έτρωγε κάτι τέτοια) και αποκύρηξε το κίνημα και έτσι του επετράπη να πολιτευτεί. Τελικά το 1952 κέρδσε περίπατο τις εκλογές.

Ο Παπάγος λοιπόν γούσταρε τον Ντε Γκώλ, τον γάλλο αλλά δεν ήταν Ντε Γκώλ (ούτε γάλλος). Αντίθετα, ήταν τελείως τσάτσος τόσο των Αμερικανών όσο και των Εγγλέζων "κουμπάρων" του. Ενώ λοιπόν πήγε να τσαμπουκαλευτεί στην αρχή για την Κύπρο, του πατήσαν ένα "ΣΤΟΠ" οι εγγλέζοι, τον ήπιε και λούφαξε. Όπως ψιλό-λούφαξε και όταν οι τούρκοι την έπεσαν στους Έλληνες της Πόλης.

Επίσης, όχι μόνο κράτησε τις ρώσικες τσατσάδες στην παρανομία αλλά κουβάλησε και όλον τον κόσμο στην Αθήνα για να μπορεί να τον έχει υπό έλεγχο. Σου λέει "κάτσε μη γίνει καμία στραβή και ξαναπάρουν τα όπλα οι ρώσικες πουτάνες στην επαρχία και τρέχω πάλι στα κατσάβραχα". Όποιος δεν ερχόταν στην Αθήνα, για να μην ψοφήσει από την πείνα, πήγαινε μετανάστης, κυρίως στη Γερμανία.

Στην μεταφορά της επαρχίας στην Αθήνα τον βοήθησε πολύ ένας υπουργός του, υπεύθυνος δημοσίων έργων, ο οποίος κατά τις κακές γλώσσες ήταν γαμίκος και πηδούσε την σύζυγο του γκασμά βασιλέως (και μητέρα ενός ακόμα πιο βλάκα υιού) ονόματι Φρειδερίκη. Το όνομα του γαμίκου ήτο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

Αυτός ο Καραμανλής λοιπόν ήταν υπουργός δημοσίων έργων και εμπνευστής της περίφημης μεθόδου υπεροικοδόμησης που ονομάστηκε "αντιπαροχή". Βασικά αυτό που κατάλαβε ήταν πως, επειδή σε πλάτος δεν μας χωρούσε η πόλη, θα έπρεπε να μας χωρέσει σε ύψος. Έτσι έδωσε το δικαίωμα να χτίζεται όλη η πόλη με πολυκατοικίες πολλαπλών ορόφων. Οι εργολάβοι δεν αγόραζαν εκτάσεις αλλά έδιναν ένα ή δύο διαμερίσματα τον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας την οποία γκρέμιζαν και μετέτρεπαν σε τετραόροφο.

Επίσης, το θέμα του πρασίνου λύθηκε μία και καλή με τον νόμο "εξ' αδιαιρέτου". Δηλαδή, δύο οικόπεδα ή ένα οικόπεδο θα μπορούσαν να έχουν και 2 πολυκατοικίες χτισμένες δίπλα δίπλα χωρίς να υπάρχει απαραίτητα ακάλυπτος χώρος μεταξύ τους.

Πέρα όμως από αστικές ανησυχίες, η κυβέρνηση Παπάγου είχε και οικονομικές ανησυχίες. Βλέπεις, οι υπόλοιπες δυτικές οικονομίες ήταν σε ένα σύστημα ισοτιμιών που ονομαζόταν Bretton Woods από το 1944. Στο δικό μας μπουρδέλο μας πήρε καμία 10ετία να πάρουμε χαμπάρι τι γινόταν (είχαμε άλλες σοβαρότερες ασχολίες, σφαζόμασταν μεταξύ μας) και έτσι μόλις το 1953 ένα κουτσάβι ονόματι Σπυρίδων Μαρκεζίνης, υποτίμησε την δραχμή και άρχισε να παρακολουθεί μεγέθη όπως ο πληθωρισμός, η παραγωγικότητα, το ισοζύγιο πληρωμών κλπ. Έως τότε, παίρναμε ό,τι λεφτά μας έδιναν οι αμερικανοί νταβάδες, και τα ξοδεύαμε εκεί που μας έλεγαν οι αμερικανοί νταβάδες.

Μπορεί το μπουρδέλο να ήταν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά κατεστραμένο, αλλά εκεί γύρω στα μέσα του 50 τα πράγματα φαίνονταν να μπαίνουν σε μία σειρά, όπως την θέλαν οι νταβατζήδες. Ο Παπάγος, αφού είδε τα πράγματα να μπαίνουν σε μία σειρά είπε να την κάνει σιγά σιγά και έτσι πήγε και πέθανε στις 4 Οκτωβρίου του 1955.

Όταν την έκανε ο Παπάγος, όλοι περίμεναν να πάρει τη θέση του ένας από τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος του. Αντί όμως για τον Στέφανο Στεφανόπουλο ή τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο γκασμάς Βασιλέας Παύλος διόρισε πρωθυπουργό τον - κατά τις κακιές γλώσσες - γαμιά της συζύγου του Φρειδερίκης, Κωσταντίνο Καραμανλή. Βέβαια οι άλλοι δύο ψιλοαντέδρασαν αλλά έλαβαν μία απάντηση του στυλ "Ο Βασιλέας άμα γουστάρει διορίζει πρωθυπουργό και τον Κηπουρό του... εγώ είμαι η Αρχιτσατσά ετούτου του Μπουρδέλου... καταλάβατε παλιομαλάκες;" και ποίησαν την νήσαν γιατί οι καιροί ήταν πονηροί.

Ο Καραμανλής δεν γαμούσε μόνο την Φρειδερίκη (κατά τις κακιές γλώσσες πάντα), γαμούσε γενικώς, άρα ήταν και υπεύθυνος γενήσεων. Έτσι, γάμησε το όνομα του κόμματος του Παπάγου και γένησε την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (Ε.Ρ.Ε.). Επίσης γάμησε την ένοια της κυβερνητικής πλειοψηφίας και γένησε ένα εκλογικό σύστημα ονόματι "Τριφασικό" με το οποίο κέρδισε τις εκλογές μολονότι 2ο κόμμα.

Έχοντας μία ιδιαίτερη ευαισθησία στα Εθνικά θέματα, γάμησε τρυφερά την Κύπρο και γέννησε, το 1959, τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, οι οποίες αναγνώρισαν στους τούρκους ως εγγυήτρια δύναμη της ανεξαρτησίας και της ομαλότητας του Νησιού. Στην προκειμένη περίπτωση ψιλογάμησε (μαζί με τους Αγγλοαμερικανούς Νταβάδες) και τον Μακάριο, ηγέτη της Κύπρου. Τέλος γάμησε και την ένοια της αδιάβλητης εκλογικής διαδικασίας και έτσι το 1961, το κόμμα του γένησε μία εκλογική πλειοψηφία με τις "ψήφους" νεκρών, αμνοεριφίων (τόσο από τις στάνες όσο και από τα τσιγγέλια των χασάπικων) λιμνών, δέντρων και γενικότερα με την εκλογική συμβολή ολόκληρης της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας.

Παρά το οικολογικό του θέματος, οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν πολυεκτίμησαν τις μεθόδους του. Χώρια το ότι ήταν η μόνη τσατσά που είχε μείνει για τόσο καιρό στην κεφαλή του μπουρδέλου. Έτσι ο Αρχηγός-Τσατσά της αντιπολίτευσης, μετά τις εκλογές του 1961 του κύρηξε τον "Ανένδοτο Αγώνα" ο οποίος σκοπό είχε την συνταγματική ανατροπή της κυβέρνησης του Κωσταντίνου Καραμανλή.

Το όνομα του αρχηγού του αντίπαλου κόμματος ήταν ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. (Οποιαδήποτε ομοιότητα με τα ονόματα των αρχηγών των κομμάτων 45 χρόνια μετά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ συμπτωματική).

Τέλος πάντων, από τη μία φώναζε η Αντιπολίτευση, από την άλλη τα είχε ψιλοχαλάσει με την Φρειδερίκη γιατί δεν του το έκανε έτσι όπως ήθελε και τα πήρε κράνα ο Γαμίκος και της είπε "έτσι είσαι μωρή...τώρα θα δεις" και τις έκοψε τα έξοδα για ένα ταξίδι στο Λονδίνο. Έγινε και μία εκδήλωση για την Ειρήνη στην Θεσσαλονίκη όπου κάποιοι τύποι δολοφόνησαν έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης, να μην τα πολυλογούμε από εκεί που γαμούσε κι έδερνε ο Καραμανλής είδε τα κόζια να αλλάζουν και έπαιζε να φάει κι αυτός καμία τσαπού... και πολύ ξύλο.

Όπως λοιπόν συνηθίζουν οι ένδοξοι πολιτικοί άνδρες και εθνάρχες του μπουρδέλου μας που ΔΕΝ είναι μαλάκες, όταν σφίγγουν οι κώλοι την κάνουν για το εξωτερικό. Έτσι και ο Καραμανλής, όταν είδε να χάνει το αρχιτσατσιλίκι και την υποστήριξη των νταβάδων, πέταξε ένα "στ' αρχίδια μου όλα, σιγά μην κάτσω ν' ασχολούμαι" και την έκανε. 2 Φορές μάλιστα. Έφυγε τον Ιούλιο του 63 με το όνομα "Τριανταφυλλίδης", γύρισε για τις εκλογές τον Νοέμβριο, τσάκωσε την τσαπού και ξαναέφυγε για Παρίσι. Θα γύρναγε ως αποκαταστάτης της δημοκρατίας και εθνάρχης 11 χρόνια αργότερα.

Τις εκλογές του 1963 τις κέρδισε το κόμμα του Γεωργίου Παπανδρέου που ονομαζόταν Ένωση Κέντρου (Ε.Κ.). Λόγο του συστήματος δεν είχε απόλυτη πλειοψηφία και έτσι στηρίχτηκε και στις έδρες που είχε κερδίσει ένα ξαδελφάκι των ρώσικων τσατσάδων (που ήταν πάντα παράνομες) ή Ένωση Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΕ). Ήταν η πρώτη φορά μετά τον ΒΠΠ που το κυβερνών κόμμα δεν γαμιόταν μόνο με τους βασιλείς και τους Αμερικάνους αλλά ψαχνώταν να τον ψιλοδώσει και να τον ψιλοπάρει και γενικώς....



Όπως είπαμε, το 1963, το μπουρδέλο μοιάζει να κυβερνάται πρώτη φορά από μία κυβέρνηση (και 2 κόμματα, Ένωση Κέντρου (Ε.Κ.) και Ένωση Δημοκρατικής Αριστεράς (Ε.Δ.Α.)) που οι ηγέτες-τσατσάδες της την ψιλοψάχνουν. Η Αρχιτσατσά εκείνης της κυβέρνησης ονομαζόταν Γεώργιος Παπανδρέου και έφερε επίσης τα προσωνύμια "παπατζής" και "γέρος της δημοκρατίας" (βλέπεις η Δημοκρατία μας γεννήθηκε γερασμένη και ως εκ' τούτου εσαεί θνήσκουσα).

Είναι επίσης πατέρας ενός άλλου τύπου ονόματι Ανδρέας που θα μας απασχολήσει από το 80 και μετά, όπως και παππούς του Γεωργίου-Γιωργάκη Παπανδρέου που θέλει να γίνει λιγνός στην θέση του χοντρού προσεχώς. Κατά τα άλλα, για πολλούς κοινωνικούς αναλυτές της Ελληνικής Πολιτικής Συμπεριφοράς, οι Έλληνες λέει δεν γουστάρουν βασιλιάδες γιατί δεν ανέχονται το κληρονομικό χρήσμα... προφανώς όταν το μεταγραμματίζουν σε "χάρισμα" είναι ανεκτότατον... τέλος πάντων.


Αυτός λοιπόν ο Γεώργιος Παπανδρέου είναι μεγάλη ιστορία. Ενώ δεν κυβέρνησε την Ελλάδα περισσότερο από 2 χρόνια και ένα μήνα, κατάφερε στην πρώτη του βραχύβια 9 μηνη διακυβέρνηση το 1944 να την αφήσει στα πρόθυρα του εμφυλίου, έχοντας αφοπλίσει τις Ρωσικές τσατσάδες κατ' εντολή των Αγγλοαμερικάνων Νταβάδων μας. Αυτόν τον αναίμακτο αφοπλισμό οι ρωσικές τσατσάδες των πλήρωσαν με αίμα αργότερα, εξ' αιτίας ΚΑΙ των αγγλοαμερικανών νταβάδων μας, έτσι ο Παπανδρέου την είδε αλλιώς.

Στην δεύτερη διακυβέρνηση του το 1963 λοιπόν, επί 17 μήνες αυτή τη φορά, προσπάθησε να αλλάξει τα κόζια, ίσως από τύψεις. Τελικά πάλι κάτι δεν υπολόγισε καλά (ίσως τους νταβάδες) και έτσι άφησε τη χώρα στα πρόθυρα μίας δικτατορίας. Το σίγουρο είναι ότι στο κόμμα του, την Ένωση Κέντρου (Ε.Κ.) ήταν αρχιτσατσά μίας ομάδας ανθρώπων που γουστάραν διαφορετικού είδους μπουρδέλα.

Κάποιοι θέλανε Μπουρδέλο με Βασιλιά. Κάποιοι θέλανε αβασίλευτο μπουρδέλο. Μερικοί θέλανε το μπουρδέλο να έχει μέσα και ρώσικες τσατσάδες. Κάποιοι άλλοι θέλανε μπουρδέλο με Αμερικάνικες τσατσάδες. Γενικά ήταν λίγο μπουρδέλο κόμμα και στο μόνο που φαινόταν να συμφωνούν όλοι ήταν πως ΔΕΝ θέλαν το είδος της προηγούμενης αρχιτσατσάς. Επίσης ΔΕΝ θέλαν να γαμάνε πατώκορφα τις ρωσικές τσατσάδες. Καθώς ήταν μπουρδέλο κόμμα, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους πελάτες της μπουρδέλο-χώρας κι έτσι στις εκλογές που διοργάνωσε μερικούς μήνες μετά το συντσατσιλίκι με τις ρωσικές ξαδέλφες της ΕΔΑ, η Ε.Κ. και ο Γεώργιος Παπανδρέου έλαβαν το απίστευτο ποσοστό του 52.8%.

Επειδή λοιπόν ήταν πολύ δημοφιλής στις πουτάνες, μάλλον νόμσε ότι αυτό του εξασφάλιζε και εξουσίες Νταβατζή. Αμ' δε. Οι Αγγλοαμερικανοί Νταβατζήδες δεν γουστάραν τσαμπουκαλίκια. Το πρώτο πουλί το έφαγε με την Κύπρο, που αποτελούσε σημαντικό θέμα για το μπουρδέλο μας τότε. Οι Κύπριοι, επειδή ήταν μακριά και δεν ξέραν τι μαλάκες είμαστε εδώ πέρα, θέλανε ένωση με την Ελλάδα. Οι Αγγλοαμερικανοί Νταβατζήδες μας όχι.

Ο Παπανδρέου το 1950 είχε κάνει μία δήλωση λέγοντας "η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονες, τον μεν αγγλικόν, τον δε αμερικανικόν, και δι' αυτό δεν ημπορεί να πάθει ασφυξίαν λόγω του Κυπριακού" το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σήμαινε "ρε Νησιώτες, δεν μας παίρνει γιατί μας κρατάνε απ' τ' αρχίδια οι νταβάδες. Μη ζητάτε πολλά, θα την δούμε την φάση αν αλάξουν τα κόζα". Το 1964 προφανώς νόμιζε ότι τα κόζα έχουν αλλάξει, κι έτσι όταν πήγε να γίνει τσαμπουκαλίκι με τους τούρκους, απέστειλε μία Ελληνική Μεραρχία στο νησί, δηλώνοντας επί της ουσίας "κόφτε τις μαλακίες γιατί δεν μασάμε".

Βέβαια, εκτός από την μεραρχία στην Κύπρο, έστειλε και διαπιστευτήρια στους ΑγγλοΑμερικανούς νταβατζήδες μας αποδεχόμενος το Σχέδιο Άτσενσον το οποίο προέβλεπε ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και κατωχή της Καρπασίας από τους Τουρκαλάδες. Ο Ηγέτης της Κύπρου όμως, ένας Παπάς ονόματι Μακάριος, διαφώνησε μαζί του θεωρώντας ότι η παραχώρηση της Καρπασίας συνιστά διχοτόμηση και έτσι του έκοψε τον αέρα. Επίσης ο Παπάς, επειδή ήταν αρκετά έξυπνος, δεν πολυεμπιστευόταν τις τσατσάδες της Ελλάδος, όντας ο ίδιος αρχιτσατσά της Κύπρου. Όπως και να έχει, 10 χρόνια αργότερα, ο παπάς θα καταλάβαινε την διαφορά της παραχώρησης της Καρπασίας από την Διχοτόμηση αλλά θα ήταν αργά. Τα μεγάλα λάθη τα κάνουν οι μεγάλοι άνδρες.


Τέλος πάντων, το ότι έστειλε μεραρχία στο Νησί θέλωντας να διαπραγματευτθεί από θέση ισχύως, μάλλον δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους νταβάδες που θέλαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να μοιράζουν την τράπουλα όπως θέλουν αυτοί. Όπως δεν εκτιμίθηκε από την επίσημη αρχιτσατσά - τον Βασιλιά - το γεγονός ότι ήθελε να έχει το Υπουργείο αμύνης ώστε να ελέγχει τον στρατό, μιας και φοβόταν μη του σκάσουν τίποτα ερπυστριοφόρα στους δρόμους, όχι για παρέλαση αλλά για να τον φάνε λάχανο.

Ο Παπανδρέου νόμιζε ότι τους κρατάει από τ' αρχίδια επειδή είχε 52,8% του πληθυσμού. Οι Νταβατζήδες και η βασιλική αρχιτσατσά (ένας 21χρονος τύπος που έκανε καράτε και ιστιοπλοΐα και αφού πηδούσε μία εθνική σταρ μετά παντρεύτηκε μία γαμώ τις γκόμενες αλλά ήταν λίγο βλάκας... όπως σχεδόν όλο του το σόι) όμως ξέρανε ότι στα μπουρδέλα ούτε ο πελάτης ούτε οι πουτάνες δεν έχουν και τα τρελά δικαιόματα. Αντίθετα ο Νταβατζής έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Έτσι όταν άρχισε να τους πολυκουνιέται η Παπανδρεοτσατσά, πλησιάσαν κάτι τύπους που ξέρανε ότι θα γούσταραν να γίνουν αρχιτσατσάδες και τους είπαν "Μάγγες, για ρίξτε κάνα βολ πλανέ στον γέρο και θα σας βολέψουμε εμείς".

Τέλος πάντων, στις 15 Ιουλίου του 1965, πρωτοστατούντος ενός ψηλού γκαντέμη με μνήμη 10ετίας (δεν λέω όνομα ακόμη μην πέσει κανένας σέρβερ) 25 πρώην συμμέτοχοι στην Ε.Κ. την έκαναν μ' ελαφρά και πήγαν και μαυρίσαν τον γέρο. Βέβαια, αυτοί μπορεί να ήταν αρκετοί για να μην έχει πλειοψηφία η Ε.Κ. αλλά δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν και πλειοψηφία αλλού. Με τα πολλά και αφού για δύο χρόνια περίπου στο μπουρδέλο γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος, ο αρραβώνας, τα βαφτίσια και η κηδεία, (κάτι η Κύπρος, κάτι το ότι με το στανιό θέλαν να μας βάλουν άλλη αρχιτσατσά από αυτήν που γουστάραμε, ε είπαμε κι εμείς να μην κάνουμε άλλο τον Μαλάκα και να πάμε σε διαδηλώσεις) τον Μάιο του 1967 προκυρήχθηκαν και πάλι εκλογές.

Επειδή και οι πουτάνες και οι πελάτες του μπουρδέλου ήταν λίγο παρμένοι με το πουλί που είχαν φορμάρει οι Νταβατζήδες και οι άλλες τσατσάδες στον γέρο, προβλεπόταν να πάρει περίπατο τις εκλογές η Ε.Κ. Ούτε οι Αγγλοαμερικανοί Νταβάδες όμως, ούτε η Βασιλική 21χρονή αρχιτσατσά θέλανε κάτι τέτοιο. Η Βασιλική αρχιτσατσά, κατά πολλούς, είχε με το μέρος της τους στρατηγούς του στρατού, ώστε αν γινόταν καμία στραβή να επέβαλε τσαμπουκαλίκι τους όρους της. Η Βασιλική τσατσά όμως παραήταν βλάκας και ούτε οι ΑγγλοΑμερικάνοι Νταβατζήδες δεν την εμπιστεύονταν.

Έτσι, εκει που όλοι περίμεναν ή Παπανδρέου (οι αιδιόδοξοι ή έστω πιστοί στην αρχή της πλειοψηφίας) ή Στρατηγούς της Βασιλοτσατσάς (οι ρεαλιστές) οι νταβάδες τους πιάσαν όλους στον ύπνο.

Τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967, ένας συνταγματάρχης ονόματι Γεώργιος Παπαδόπουλος, διέταξε τον στρατό να καταλάβει την εξουσία και να αναλάβει την κυβερνητική στελέχωση της χώρας. Την ίδια ημέρα, η παράνομη εφημερίδα των ρώσικων τσατσάδων που έσπαγε ρύζια, έβγαινε με έναν ιστορικό τίτλο που εξηγούσε...

... "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".

Την 21 Απριλίου του 1967 λοιπόν οι Αμερικανοί Νταβάδες μας φορμάρανε κανονικότατα έναν τύπο ονόματι Γεώργιο Παπαδόπουλο για αρχιτσατσά του μπουρδέλου μας. Δέν ήταν βέβαια μόνος του. Μαζί του ήταν κι ένας αφασία τύπος και λίγο πανύβλακας που μιλούσε αγγλικά με βλάχικη προφορά ονόματι Στυλιανός Πατακός. Την τριανδρία συμπλήρωνε ένας συμμαθητής του Παπαδόπουλου από την σχολή ευελπίδων ονόματι Νικόλαος Μακαρέζος.

Μή βλέπετε που σήμερα το παίζουν όλοι αντιχουντικοί. Όταν άρχισε να μας τον μπήγει ο Παπαδόπουλος πολλοί το γουστάρανε. Άλλοι επειδή ήταν κουρασμένοι από τα 2 χρόνια περίπου που γινόταν της κακομοίρας, άλλοι επειδή γουστάρανε χούντες και άλλοι επειδή βρήκαν ευκαιρία να κάνουν καμία δουλειά. Επίσης, οι ρωσικές τσατσάδες, οι οποίες παραδοσιακά τσαμπουκαλευόντουσταν με τις δικτατορίες, παρτουζόνονταν εσωτερικώς και τραβήξανε και μία διάσπαση τον Φεβρουάριο του 1968.

Βέβαια, τον Δεκέμβριο του 1967, η βασιλική αρχιτσατσά, ενώ είχε ορκίσει και χαϊδέψει και πιπώσει τους Δικτάτορες, την είδε λίγο διαφορετικά και θέλησε να ανακαταλάβει με τον στρατό την Εξουσία. Επειδή οι δικτάτορες δεν ήταν μαλάκες, το περίμεναν κι έτσι η βασιλική αρχιτσατσά αντί για την εξουσία πήρε τα αρχίδια τους και την έκανε για την Ρώμη στην Αρχή. Εκεί, πληρωνόταν το αρχιτσατσιλίκι του (βασιλική επιδότηση το λέγανε) μέχρι το 1973 για να μη τσαμπουκαλεύεται. Από τσατσά λοιπόν την είδε πουτάνα, έπαιρνε τα φράγκα του και έκανε αυτό που του ζητούσαν.

Στο μπουρδέλο λοιπόν, οι συνταγματάρχες οργίαζαν, γαμούσαν κι έδερναν. Οι αμερικανοί νταβάδες χτυπούσαν παλαμάκια, ενώ οι πουτάνες και οι πελάτες του μπουρδέλου, όσοι δεν τρώγαν ξύλο ή δεν συνεργάζονταν, κάνανε την πάπια γιατί τα πράγματα ήταν λίγο δύσκολα. Ήταν βέβαια κι ένας που τσαμπουκαλεύτηκε πολύ με τις συνταγματαρχοτσατσάδες και πήγε να φάει την αρχιτσατσά με βόμβα το 1968. Ονομάζονταν Αλέξανδρος Παναγούλης, απέτυχε, τον πιάσανε, τον σαπίσαν στο ξύλο και τον κλείσανε μέσα.

Μία μερίδα ατόμων που είχε φράγκα ή άκρες την είχαν κάνει για το εξωτερικό και αντιστέκονταν από εκεί. Τώρα πως ακριβώς αντιστέκονταν από τον Καναδά, το Παρίσι και το Λονδίνο είναι ένα ερώτημα που κι εγώ δυσκολεύομαι να απαντήσω αλλά τέλος πάντων. Βέβαια αυτοί, θα γίνονταν μετά οι αρχιτσατσάδες του εσωτερικού. Ίσως να κάνανε εκτός έδρας προπόνηση στο τσατσαδιλίκι. Όπως και να έχει, οι δικτάτορες είχαν βάλει στον γύψο την Ελλάδα και είχαν υπολογίσει σχεδόν τα πάντα ώστε να μην τους τσαμπουκαλεύεται κανένας στο μπουρδέλο.

ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα. Γιατί κάποια στιγμή οι φοιτητές, γράψανε στ' αρχίδια τους τόσο την τρομοκρατία της χούντας όσο και τις "συστάσεις" των - παράνομων πλην όμως ενεργών - κομμάτων, και πήγαν και κλείστηκαν στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ διεκδικώντας ψωμί, παιδεία κι ελευθερία. Σήμερα βέβαια όλοι καταθέτουν στεφάνια, τότε όμως λέγανε "ρε κωλόπαιδα θα μας κάψετε" γιατί η "πολιτική γραμμή" ήταν "σύνεση" και όχι "σύγκρουση".




Στην αρχή οι συνταγματαρχοτσατσάδες πήγαν να το συζητήσουν, αλλά τελικά όταν είδαν ότι τα πιτσιρίκια, όχι μόνο δεν αστειεύονταν αλλά μάζευαν και κόσμο, είπαν να κατεβάσουν κάνα τανκ να τους εξηγήσει ποιος κάνει κουμάντο σ' ετούτο το μπουρδέλο.

Στις 03:00 τις 17ης Νοεμβρίου 1974, ο Υπίλαρχος Μιχάλης Γουνελάς ρίχνει - κατά κάποιους υπό την απειλή περιστρόφου - με ένα άρμα την κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου, παραβιάζοντας πέρα από το άσυλο, το δικαίωμα στη ζωή και κάθε έννοια δικαίου και πατριωτισμού. Αυτή τη φορά, απέναντι στον Ελληνικό στρατό δεν υπήρχε άλλος στρατός ούτε "αντάρτες" ή "συμμορίτες". Υπήρχαν μόνο άοπλοι Έλληνες.

Μετά από αυτό βέβαια, ο Παπαδόπουλος πήρε τον πούλο. Τον Παπαδόπουλο και τους δικούς τους διαδέχτηκαν ένας αντιστράτηγος με ωραίο όνομα (Φαίδων Γκιζίκης) και ένας δικηγόρος (Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος). Από πίσω για να μη πολυ-φαίνεται όμως, κρυβόταν ένας ταξίαρχος, αρχηγός της μπατσαρίας του στρατού και της ΕΥΠ ονόματι Δημήτριος Ιωαννίδης.

Όλα ήταν έτοιμα για να φαμε το μεγάλο πουλί από τον Αμερικανό Νταβατζή. Στις 15 Ιουλίου του 1974, κάποιος τύπος ονόματι Νίκος Σαμψών, πήγε με στρατιωτικό τσαμπουκαλίκι (που υποστήριζαν οι αρχιτσατσάδες του Μπουρδέλου μας) να γίνει αρχιτσατσά της Κύπρου στη θέση του Παπά Μακάριου. Ως παπάς ο Μακάριος μόνο μαλάκας δεν ήταν και την κοπάνησε από το Προεδρικό Μέγαρο που του την πέσανε και πήγε στην Πάφο της Κύπρου απ' όπου είπε - μέσω ραδιοφώνου - στους Κυπρίους "Μη μασάτε, εδώ είμαι εγώ, γαμήστε τους". Το μήνυμα πέρα από τους Κυπρίους όμως το άκουσαν και οι Τουρκαλάδες που είχαν κάτι δικούς τους στο Νησί και ψάχνανε ευκαιρία για τσαμπουκαλίκι.

Στις 20 Ιουλίου λοιπόν οι Τουρκαλάδες είπαν να εισβάλουν στην Κύπρο για να προστατέψουν τα καρντάσια τους από τους μαλάκες τους Έλληνες. Οι εν Ελλάδι αρχιτσατσάδες μάλλον είχαν σαφείς εντολές από τους νταβάδες μας του στυλ "μάγκες, το μισό νησί πάει στους Μεμέτηδες ή θα σας γαμήσουμε πατόκορφα και ποικιλοτρόπως". Έτσι ενώ έστειλαν στρατό να τσαμπουκαλευτεί, για να γλιτώσουν το πατόκορφο φρόντισαν να τον εξοπλίσουν με χώμα και πέτρες αντί για κανένα τουφέκι. Ευτυχώς, ίσως επειδή είναι πρόσφατα τα γεγονότα, η Ελληνική Ιστοριογραφία εξακολουθεί να αναγνωρίζει την Εισβολή στην Κύπρο ως "τραγωδία" και "εθνική προδοσία". Βέβαια, σε 50 χρόνια είναι πολύ πιθανό τα βιβλία μας να την αναφέρουν ως "Επίσκεψη του Τουρκικού στρατού στο Βόρειο τμήμα της Μεγαλονήσου για διακοπές διαρκείας".

Τέλος πάντων, οι έως τότε αρχιτσατσάδες, σ' αυτή τη φάση μάλλον κατάλαβαν ότι κάνανε μαλακία και είπαν "αφού το γαμήσαμε που το γαμήσαμε το μπουρδέλο, άντε να φωνάξουμε τώρα κανέναν σοβαρότερο μαλάκα να φάει το τελικό γαμήσι". Στις 23 Απριλίου του 1974, θυμήθηκαν εκείνον τον τύπο με τα μεγάλα φρύδια που ζούσε στο Παρίσι και τον φώναξαν να αναλάβει ώς αρχιτσατσά του Μπουρδέλο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατέφθασε λοιπόν με το αεροπλάνο του ενός Γάλλου, (μην ξεχνάμε την εξάρτηση απ
ʼ΄έξω) για να γίνει και πάλι πρωθυπουργός.

Από εκείνη την Ημέρα ξεκινάει η περίφημη "Περίοδος της Μεταπολίτευσης"... η οποία έχει τόσο γέλιο, που κάπου καταντάει τραγωδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου